PE training Van signaal naar financiële vitaliteit

PE training Van signaal naar financiële vitaliteit

Samen met Eef van Opdorp van Uitstel van Executie op RTL4 willen we zoveel mogelijk mensen helpen naar een financieel vitale toekomst vol zelfvertrouwen. Of je nu werkt voor een gemeente, bank, woningcorporatie, zorgverzekeraar of energieleverancier, deze training is voor jou.

Je leert in deze training meer over het geldbrein en de geldtypes en de relatie met geld. In het online gedeelte leer je de theorie hierover. Tijdens de livedag gaan we hiermee praktisch aan de slag. Je leert hoe je in contact kunt komen met je inwoner of je klant, hoe je kunt werken aan financiële gedragsverandering en hoe je een effectieve nazorg inricht.

Juist nu de saneringstermijn korter wordt, is het des te belangrijker om erbij stil te staan hoe je in deze periode zoveel mogelijk kunt doen om je inwoner financieel vitaal te laten worden. Deze training is ook geschikt voor budgetbeheerders en budgetcoaches. Zij krijgen immers een steeds belangrijkere rol in de financiële gedragsverandering. 

In deze hybride training delen we onze jarenlange praktijkervaring en krijg je nieuwe wetenschappelijke inzichten om met een frisse blik naar je werk te kijken. De online training bestaat uit verschillende onderwerpen, zoals het geldbrein, de money mindset en hoe om te gaan met stress aan de voordeur. Tijdens de live trainingsdag oefen je deze inzichten in de praktijk en is er gelegenheid om situaties in te brengen vanuit jouw werkpraktijk.

Deze training wordt gegeven in open inschrijving voor kleine groepen: 4-6 deelnemers in de Fortwachterswoning in Nieuwegein, trainer Ineke Jochemsen. Voor grotere groepen organiseren we deze training in company van 5-15 personen door twee trainers: Eef van Opdorp en Ineke Jochemsen. De online training heeft een studiebelasting van ongeveer zeven uur en de live trainingsdag duurt van 9:30 tot 16:30 uur. We gaan uit van HBO werk- en denkniveau om je aan te melden voor deze training.

Kosten per deelnemer bij trainer: Ineke Jochemsen, € 635-, (vrij van BTW). Training verzorgd door Ineke Jochemsen en Eef van Opdorp, € 798- , (vrij van BTW) per deelnemer.

 

Werk aan een financieel vitale toekomst en meld je aan voor deze blended training van signaal naar financiële vitaliteit!

Het online programma bestaat uit:

 • Aandacht voor het geldbrein, money mindset en de relatie met geld in de intake.
 • Aandacht voor het geldbrein, money mindset en de relatie met geld in de vroegsignalering.
 • De relatie met geld bespreekbaar maken.
 • De geldgeschiedenis in beeld brengen en bespreekbaar maken.
 • De geldtypes en een passende strategie per geldtype.
 • Praktische vragenlijst ontwikkelen voor in de intake en de vroegsignalering.
 • Effectieve gespreksvoering en oefenen hiermee.
 • De praatplaat inzetten en zelf een praatplaat ontwikkelen.
 • De hulpvraag kraakhelder krijgen.
 • Op weg naar financiële gedragsverandering vanuit commitment.
 • Een goede afronding van het gesprek, een warme overdracht en een goede nazorg.

Tijdens de livedag oefenen we in de praktijk. In deze trainingsdag bestaat ook de gelegenheid om situaties in te brengen vanuit de praktijk, waarin je effectiever zou willen zijn. Wat zou je kunnen veranderen in jouw aanpak op basis van het geleerde om je inwoners financieel vitaal te laten worden? Daar gaan we mee aan de slag in deze PE-training. 

De training in open inschrijving

De live trainingsdag duurt van 9:30 tot 16:30 uur. 

PE punten:

12 PE punten

Je bent van harte welkom!

Opleidingen

PE training: van signaal naar financiële vitaliteit

 • Start:
 • Locatie: Fortwachterswoning - Fort Vreeswijk 2 - 3433 ZZ - Nieuwegein
 • Cursusnummer: 33435
 • PE punten: 12
€ 635,00