Dag Training: van signaal naar financiële vitaliteit

Is jouw team actief in de schuldhulpverlening? Willen jullie je verdiepen in nieuwe wetenschappelijke inzichten en de praktijk oefen om je inwoner financieel vitaal uit de schuldhulpverlening te laten komen. Deze training wordt verzorgd door Eef van Opdorp en Ineke Jochemsen.

Samen met Eef van Opdorp van Uitstel van Executie op RTL4 willen we zoveel mogelijk mensen helpen naar een financieel vitale toekomst vol zelfvertrouwen. Of je nu werkt voor een gemeente, bank, woningcorporatie, zorgverzekeraar of energieleverancier, deze training is geschikt voor jouw team.

Jullie leren in deze training meer over het geldbrein en de geldtypes en de relatie met geld. In het online gedeelte leer je de theorie hierover. Tijdens de livedag gaan we hiermee praktisch aan de slag. Jullie leren hoe jullie in contact kunnen komen met je inwoners of je klanten, hoe jullie kunnen werken aan financiële gedragsverandering en hoe jullie een effectieve nazorg inrichten.

Juist nu de saneringstermijn korter is geworden, is het des te belangrijker om erbij stil te staan hoe jullie in deze periode zoveel mogelijk kunnen doen om je inwoner financieel vitaal te laten worden. Deze training is ook geschikt voor budgetbeheerders en budgetcoaches. Zij krijgen immers een steeds belangrijkere rol in de financiële gedragsverandering. 

In deze blended training delen we onze jarenlange praktijkervaring en krijgen jullie nieuwe wetenschappelijke inzichten om met een frisse blik naar je werk te kijken. De online training bestaat uit verschillende onderwerpen, zoals het geldbrein, de money mindset en hoe om te gaan met stress aan de voordeur. Tijdens de live trainingsdag oefenen jullie deze inzichten in de praktijk en is er gelegenheid om situaties in te brengen vanuit jouw werkpraktijk.

Deze training wordt gegeven voor groepen van 4-15 deelnemers op jullie locatie. Je kunt kiezen voor trainer Ineke Jochemsen of voor trainers Ineke Jochemsen en Eef van Opdorp.

De online training heeft een studiebelasting van ongeveer zeven uur en de live trainingsdag duurt van 9:30 tot 16:30 uur. We gaan uit van HBO werk- en denkniveau om je aan te melden voor deze training.

 

 

Het online programma bestaat uit:

 • Aandacht voor het geldbrein, money mindset en de relatie met geld in de intake.
 • Aandacht voor het geldbrein, money mindset en de relatie met geld in de vroegsignalering.
 • De relatie met geld bespreekbaar maken.
 • De geldgeschiedenis in beeld brengen en bespreekbaar maken.
 • De geldtypes en een passende strategie per geldtype.
 • Praktische vragenlijst ontwikkelen voor in de intake en de vroegsignalering.
 • Effectieve gespreksvoering en oefenen hiermee.
 • De praatplaat inzetten en zelf een praatplaat ontwikkelen.
 • De hulpvraag kraakhelder krijgen.
 • Op weg naar financiële gedragsverandering vanuit commitment.
 • Een goede afronding van het gesprek, een warme overdracht en een goede nazorg.

Tijdens de livedag oefenen we met praktijksituaties. We werken aan het effectiever worden van jullie financiële begeleiding. Wat zou je kunnen veranderen in jouw aanpak op basis van het geleerde om je inwoners financieel vitaal te laten worden? Daar gaan we mee aan de slag tijdens deze Dag Training. 

PE punten:

12 PE punten

De live trainingsdag duurt van 9:30 tot 16:30 uur. 

Je bent van harte welkom!

Interesse?

Neem contact met ons op via contact@elkenain.nl of via ons telefoonnummer 0881264350.