Hybride leren opleiding schuldhulpverlening SHV I, II & III

Deze complete opleiding schuldhulpverlening (KIWA SHV I, II en III) is actueel, praktijkgericht en overeenkomstig KIWA/NEN-8048 normering! De voorbereiding op de lesdagen vindt plaats via het online programma. Daarnaas zijn er 6 livedagen. In deze lesdagen oefen je met de lesstof van SHV I, II en III  en leer je ook hoe je dit kunt toepassen in de praktijk. De zes lesdagen worden georganiseerd van 9.30 tot 16.30 uur. Per lesdag moet je rekenen op ongeveer tien tot vijftien uur voorbereidingstijd. Deze uitgebreide opleiding is inclusief examentraining voor het (landelijke) KIWA examen.

Cursusplaatsen

Onze vaste cursusplaatsen zijn Utrecht en Zwolle. Bij voldoende belangstelling (minimaal 6 cursisten) bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding in andere plaatsen te volgen.

Tarief

De opleidingen SHV I, II en III duren 6 dagen en bij het tarief is inbegrepen het lesmateriaal, examentraining en de catering op de cursusdagen.

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen die werkzaam is of wil gaan werken binnen de schuldhulpverlening. Ook voor medewerkers van banken en verzekeraars kan deze training interessant zijn in geval van klanten met betalingsproblemen.  

Werkwijze

De theorie en de praktijk van de schuldhulpverlening zullen uitgebreid aan bod komen tijdens deze opleiding.  Je leert alle onderdelen kennen die spelen binnen de gehele schuldhulpverleningskolom, zoals vroegsignalering, stabilisatie, budgetbeheer, budgetcoaching, beschermingsbewindvoering, minnelijke schuldregelingen, wettelijke schuldregelingen en schuldregelingen voor ondernemers. Je bereid je voor op de lesdagen met behulp van het online leerprogramma, bestaande uit negen modules. Zo ben je goed voorbereid op de lesdagen. Bovendien is er hierdoor op de live lesdagen meer ruimte om te oefenen. Naast alle theoretische informatie zal er, door middel van casuïstiek en rollenspelen, geoefend worden. Er wordt daarom een actieve houding van de cursist verwacht. Wij leiden op voor de KIWA-certificering en dat houdt in, dat alle onderwerpen behorende bij het vakbekwaamheidsprofiel module SHV III (KIWA) aan bod zullen komen. Dus ook zullen wij aandacht besteden aan het vrij te laten bedrag, afloscapaciteit en de relevante wet- en regelgeving.

Lesmateriaal

Bij aanvang van de opleiding krijgt de cursist de online training en een syllabus uitgereikt met alle relevante informatie en casuïstiek. Het lesmateriaal zal voortdurend worden aangepast aan de actuele ontwikkelingen binnen de schuldhulpverlening.

Toelatingseisen

Voor het volgen van de opleiding is een HBO werk- en denkniveau noodzakelijk. Zo nodig wordt er vooraf een intakegesprek gevoerd.

Duur van de opleiding

De duur van de opleiding is zes dagen. Er is één vaste cursusdag per week. Naast deze cursusdag dien je rekening te houden met ongeveer 10 tot 15 uur thuisstudie per week. De training kan ook in company worden gegeven op een moment van jullie keuze. 

Plaats van de opleiding

Onze vaste cursusplaatsen zijn Utrecht en Zwolle. Bij voldoende belangstelling (minimaal 4 cursisten) bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding in andere plaatsen te volgen. We werken met kleine groepen: 4-12 deelnemers per training. 

 

Scholingsvoucher

Vanaf 3 maart 2017 is het alleen nog mogelijk om een scholingsvoucher voor werkzoekenden vanuit de langdurige zorg aan te vragen. U vraagt de scholingsvoucher voor werkzoekende vanuit de langdurige zorg aan als u:

 • Een opleiding wilt volgen in de richting van een kansberoep. Dit zijn beroepen waar de kans op werk gemiddeld of hoger is. U vindt deze beroepen in de kansberoepenlijst van het UWV.
 • Met een ervaringscertificaat (EVC) wilt bewijzen dat u geschikt bent voor werk bij een toekomstige werkgever.

Vanaf 3 maart 2017 kunt u alleen nog een scholingsvoucher aanvragen als u:

 • Een zorgberoep in de langdurige zorg heeft.
 • Een zorgberoep in de langdurige zorg heeft gehad en vanuit die baan een WW- of IOW-uitkering ontvangt.

Op dit moment zijn wij bezig met het omzetten van de registratie naar Elkenain. We informeren je zodra dit weer mogelijk is voor ons om te werken via het scholingsvoucher. Je kunt je ook inschrijven d.m.v. een mail. Graag uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum en telefoonnummer te sturen naar contact@elkenain.nl.

Opleidingen

Training schuldhulpverlening SHV I, II en III

 • Start:
 • Locatie: Breukelen, Van der Valk Hotel
 • Cursusnummer: 33376
 • Cursusdata: 12-10, 02-11-2023, 16-11-2023, 30-11-2023, 14-12-2023, 11-01-2024
€ 2.575,00

Training schuldhulpverlening, SHV I,II en III

 • Start:
 • Locatie: Zwolle
 • Cursusnummer: 33376
 • Cursusdata: 13-10, 03-11-2023, 17-11-2023, 08-12-2023, 15-12-2023, 12-01-2024
€ 2.575,00