Certificering schuldhulpverlening

Elkenain verzorgt opleidingen gericht op de certificering van schuldhulpverleners. Het certificeren van beroepsbeoefenaren gebeurt sinds 2010 door Kiwa Nederland bv, certificering volgens de NEN 8048-norm. Het is mogelijk certificaten te behalen voor de volgende modules:

Hoe word je gecertificeerd budgetcoach of schuldhulpverlener?

Om gecertificeerd te kunnen worden, moet je een examen afleggen. Voor de modules I en III bestaat dat examen bij de KIWA uit een theorie-examen en een assessment. Voor module II moet alleen een theorie examen worden afgelegd. De theorie examens bestaan uit meerkeuzevragen en open vragen, waarbij gebruik gemaakt wordt van casuïstiek. Als budgetcoach behaal je uitsluitend je diploma voor SHVIII. 

  • Module SHV I: aanmelding, intake, crisisinterventie, informatie & advies, verwijzing naar derden, opstarten van de WSNP, stabilisatie, duurzame financiële.
  • Module SHV II: stabilisatie, budgetbeheer, betalingsvoorstel, (herfinanciering, betalingsregeling), schuldregeling (saneringskrediet, schuldbemiddeling) en nazorg.
  • Module SHV III: budgetcoaching, communicatie en coaching binnen de schuldhulpverlening, informatie & advies en nazorg.

Assessment

Indien je in het bezit bent van een certificaat voor module SHV I dan wel module SHV II , en u een certificaat voor module SHV I respectievelijk SHV III wilt behalen, dan hoeft niet opnieuw een assessment te worden afgelegd. Bij het examen van Elkenain hoort geen assessment. Tijdens de lessen zal er steeds worden geoefend in gespreksvoering.

De opleidingen voor schuldhulpverlener en budgetcoach worden gegeven op diverse locaties in Nederland. De opleiding kan desgewenst ook in-company worden gegeven. Voor meer informatie over deze opleidingen en data kun je contact opnemen met Elkenain, contact@elkenain.nl.

Wij verzorgen ook diverse PE trainingen om uw PE punten jaarlijks bij te houden.