Wijzigingen in het Vrij Te Laten Bedrag in januari 2023

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat er weer nieuwe regelingen zijn ingevoerd. Een van deze regelingen is de woonkostenregeling, die van toepassing is op mensen met hogere woonkosten dan €888,87 per maand in 2023. Deze regeling is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen hun kosten voor huur of hypotheek kunnen blijven betalen.

Als iemand een inkomen heeft dat niet hoger is dan €34.332,39 wanneer hij alleen is of niet meer dan €44.714,68 wanneer hij samen is met een partner, mag hij gebruik maken van deze regeling. Hierdoor kan de beslagvrije voet gedurende een periode van 18 maanden verhoogd worden met het bedrag boven de €888,87. Dit kan nog eens verlengd worden met nog eens 6 maanden.

Deze regeling is goed nieuws voor mensen die toch al stress ervaren op financieel gebied en nu in een groot aantal gevallen wel kunnen blijven wonen in de woning waar ze nu wonen. Er is nog genoeg te regelen, maar in ieder geval is dit een zorg minder. Houd de website van Bureau WSNP in de gaten voor de nieuwe calculator waarmee je de beslagvrije voet en het Vrij Te Laten Bedrag kunt berekenen met deze nieuwe regeling in 2023.