Budgettraining

In deze tijd is het voor veel mensen lastiger om rond te komen. Het maandbudget vormt een uitdaging. Misschien merk jij dat ook bij jouw werknemers of bij jouw inwoners. Je wilt ze helpen om een eerste stap te zetten om uit de  zorgen te komen. Je wilt ze concrete tools bieden om hiermee aan de slag te gaan. Wij verzorgen tips voor een financieel vitaler budget, maar ze helpen ook elkaar. We werken op basis van de behoeften van de deelnemers. We gaan aan de slag met: bewustwording van het geldbrein, relatie met geld, doelen op het gebied van geld, inventarisatie van de inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden en het maken van passende budgetkeuzes. 

Opzet van de training

Deze training neemt een dagdeel in beslag. We werken twee maal anderhalf uur. Tussendoor hebben we een pauze om even het hoofd weer leeg te maken. Het programma zal in begrijpelijke taal worden aangeboden. We werken met ons eigen financieel planningsformulier en ons formulier bezittingen en schulden. Je werknemers of je inwoners gaan beter inzicht krijgen in de mogelijkheden in hun budget, maar ook in het effect van hun brein op de keuzes die ze maken op financieel gebied. 

Het programma van de training: Meester over je geld

Het programma van de training omvat de volgende onderwerpen:

  • Je doelen voor deze training. 
  • Hoe werkt je geldbrein? Wat is hiervan de invloed op je beslissingen op het gebied van geld. 
  • Hoe kan je je relatie met geld verbeteren? Wat is hiervoor nodig? Wat bepaalt je relatie met geld?
  • Je budget in beeld brengen met behulp van ons Financieel Planningsformulier. 
  • Je bezittingen en schulden helder in beeld brengen. 
  • Eten: gezond en toch niet duur.
  • Energie: hoe houd je dit betaalbaar?
  • Werken aan betere keuzes op het gebied van geld en minder financiële stress.
  • Doelen bepalen voor je toekomst. .
  • Je eerste stap die je morgen direct kunt gaan zetten. 

Voor wie is deze training?

Voor iedere werkgever, gemeente, wijkteam of maatschappelijke organisatie in Nederland die mensen wil helpen om geld beter te gaan begrijpen en een goede relatie te krijgen met geld. Deze training is geschikt voor kleine groepen van ongeveer 6-15 deelnemers. Hierdoor zorgen we ervoor dat we iedere deelnemer goed kunnen helpen om de eigen geldzaken helder te krijgen. Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers een aantal opdrachten, zodat we goed voorbereid kunnen starten.  

Waar wordt de training georganiseerd?

Wij organiseren de training meestal op de locatie van de opdrachtgever. 

Kosten?

De kosten van deze training worden voldaan door de organiserende werkgever, gemeente, het wijkteam of de maatschappelijke organisatie. De deelnemers doen kostenloos mee. Je kunt deze training organiseren voor een bedrag van € 1.000,= per training exclusief 21% BTW.  

Aanmelden?

Heb je  belangstelling? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor in Nieuwegein. Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 088-1264350. U kunt ons ook mailen via contact@elkenain.nl