Budgetcursus: Meester over geld

Hoe gaat het financieel met jouw inwoners of met jouw doelgroep? Lukt het hen om financieel de eindjes aan elkaar te knopen of komen ze vaak geld tekort? 

In deze budgetcursus die werkt met gemengd leren, help je jouw doelgroep of jouw inwoners in een online programma in combinatie met vijf live bijeenkomsten weer meester te worden over hun geldzaken. 

Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

De deelnemers krijgen opdrachten die ze ter voorbereiding op de lesdagen kunnen maken. Hierdoor kun je het optimale resultaat behalen tijdens deze dagen. Zorg er wel voor dat je deelnemers kunnen beschikken over een laptop of computer om alle zaken ook praktisch te kunnen afhandelen. 

De vijf live bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur bestaan uit de volgende onderdelen:

  1. Les 1: een inschatting van de totale schuldenpositie. De eerste stappen op weg naar een geordende administratie. Ter voorbereiding op de lesdag volgen de deelnemers les 1 van de online training: Meester over geld. Aan de hand van opdrachten gaan de deelnemers hier thuis verder mee aan de slag. 
  2. Les 2: in beeld brengen van de inkomsten. Zoeken naar mogelijkheden om de inkomsten te verbeteren. Ter voorbereiding op deze les volgen de deelnemers online les 3. Aan de hand van de bankgegevens brengen ze de inkomsten in beeld. Samen onderzoeken w e of ze recht hebben op toeslagen of gemeentelijke regelingen. Ze krijgen opdrachten mee naar huis om dit beeld compleet te maken. 
  3. Les 3: de uitgaven in beeld brengen. Aan de hand van de bankgegevens gaan we samen met de deelnemers aan de slag om de uitgaven in beeld te brengen. Samen brainstormen we over mogelijke besparingen. 
  4. Les 4: dieper ingaan op de bezttingen en schulden.  Ter voorbereiding op de les volgen de deelnemers les 5 van de online training. Tijdens de les brengen we zo nauwkeurig mogelijk in beeld wat de bezittingen en schulden zijn. Samen zetten we op een een rij hoe de schulden afgelost kunnen gaan worden. 
  5. Les 5: de relatie met geld verbeteren. Ter voorbereiding op deze les volgen de deelnemers les 2 van de online training. We formuleren doelen voor de toekomst en werken aan een betere relatie met geld. 

Het is een intensief programma, waarin de deelnemers andere mensen leren kennen die ook met dezelfde problemen te maken hebben. Ze kunnen hierdoor ook elkaar ondersteunen. Per bijeenkomst zal de deelnemer ongeveer anderhalf uur de tijd nodig hebben aan de voorbereiding. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de ernst van de eigen situatie. Wanneer er veel administratieve achterstand is of wanneer er veel schulden zijn, kan dit wat meer tijd per bijeenkomst kosten. 

Deze training helpt hen stap voor stap weer orde te krijgen in de eigen situatie op financieel gebied. Ze durven weer keuzes te maken die passend zijn. We werken met groepen van 4-12 personen. 

Hebben jullie nog vragen, laat het ons gerust weten op telefoonnummer 088-1264300. 

Opleidingen

Kennismakingsgesprek budgetcursus: Meester over geld

  • Cursusnummer: 33350
€ 0,00

Budgetcursus: Meester over geld

  • eigen lokatie, prijzen zijn exclusief 21% BTW
  • Cursusnummer: 33350
€ 2.447,00